Een feestelijke dag voor en in Dalerpeel. Nu de Gemeente Coevorden een jaar lang de titel “Culturele Gemeente van Drenthe” mag dragen, is ook Dalerpeel hiervan een onderdeel.

Onder auspiciën van Plaatselijk Belang Dalerpeel werd een compleet feestprogramma opgezet. De activiteiten bestonden o.a. uit een kinder-rommelmarkt, terras, live muziek, foto tentoonstelling en een dorps barbecue.

Muzikaal Dalerpeel…

Rond 12:30 uur startte het programma waarna reikhalzend werd uitgekeken naar De Open Bus. Het voertuig waarmee wethouder Jeroen Huizing en zijn gevolg Dalerpeel zou aandoen. Gastvrouw Anky van Faasen had de eer om het Gemeentelijke team te verwelkomen met een speciaal voor Dalerpeel geschreven lied, liefelijk ten gehore gebracht door de band Dieksen.

Dat deze versie iets steviger was dan de meeste voorgaande liederen binnen de Gemeente, werd met gejuich ontvangen. De band trok lekker van leer en verwoorde Dalerpeel met treffende uitspraken. Plak daar gitaar, bass en drum aan vast en een hit knalde uit de speakers.

Kunst uit Dalerpeel…

Daarna mocht het prachtige schilderij worden overhandigd aan de Wethouder. Het doek is opgemaakt door de Dalerpeelse kunstenaar Wout Wachtmeester, waarna Olga Shariff het geheel prachtig heeft ingekleurd. Dalerpeel kwam hierbij letterlijk prima uit de verf. Dit kunstwerk was een van de 24 doeken die in Coevorden als één groot schilderij werd samengevoegd.

Party on…

De jongeren afdeling van het Plaatselijk Belang, hadden ism Dorpshuis De Breiberg, een dorps-BBQ georganiseerd. Na aanmelding kon met gezellig het terras overmeesteren en met een drankje en een geroosterd stukje vlees, was het genieten van de band Heftig. Ook deze band verwende de trommelvliezen van een ieder, al zullen de mini kids hier iets anders over gedacht hebben.

Complimenten zeker ook aan de jeugd van Dalerpeel City. Zij bedienden de tap, muntverkoop en waren als BBQ-meesters verantwoordelijk voor een gaar stukkie vlees.

Al met al was het genieten van hetgeen geboden werd. De opgezette tenten deden gelukkig slechts functie als decorstukken, aangezien het fijntjes droog bleef.

Zangers van de toekomst…

Als afsluiter van de officiële opening van het Culture Jaar, mochten een zestal kinderen uit Dalerpeel hun zangkunsten vertonen op de Weeshuisweide in Coevorden. Daar werd een bijdrage geleverd aan het grote Coevorden Culture Gemeente lied. Het couplet namens Dalerpeel werd hier ook goed ontvangen. Hulde ook aan deze mini inwoners van Dalerpeel.

De slogan “Voor het dorp, door het dorp” was ook deze ronde zeer zeker van toepassing. Niet alle namen zijn hier genoemd, maar verschillende instanties en personen hebben hun inzet getoond om van deze openingsdag een geslaagd feestje te maken.

Dank aan allen!

Bekijk alle foto`s via de facebook pagina van Dalerpeel!