Met medewerking van De Breibergers uit Dalerpeel Op zaterdag 16 december a.s. vindt in Nieuwlande een benefietconcert plaats om geld in te zamelen voor een gehandicaptenauto voor Stichting Zorghoeve De Eregast in De Krim.

Het evenement vindt in MFC De Opsteker in Nieuwlande plaats en meerdere koren en bands werken aan de avond mee.

Een van hen is de muzikantengroep De Breibergers uit Dalerpeel. Het idee de avond te organiseren komt van twee van de leden van de Breibergers, namelijk Jan en Ria Benjamins (foto), oorspronkelijk uit Dalerpeel afkomstig, maar al jaren in Coevorden woonachtig.

Zij tekenen samen met het bestuur van Stichting Zorghoeve De Eregast voor de organisatie.

Jan en Ria Benjamins vinden het belangrijk dat een dergelijke avond wordt georganiseerd en hopen uiteraard op een zo hoog mogelijke opbrengst.

“Zelf zitten we in het bestuur van Stichting Zorghoeve de Eregast en willen we van de opbrengst een gehandicaptenauto aanschaffen. Dat kost geld en daarom vragen we per persoon tien euro entree.

Hoe meer mensen er komen, hoe meer geld er komt en dat zou prachtig zijn.”

De Benjaminsen zijn zelf al jarenlang muzikanten en doen dat met veel plezier bij De Breibergers.

Her en der treden ze op en dat zullen ze op de muziekavond in Nieuwlande ook gaan doen. Ze doen dat dan samen met de andere Breibergers, de popband No Name uit Hollandscheveld, gospelkoor Joy uit De Krim en Annemiek Goelema met haar band Dynamiek uit Nieuwlande. “Komt allen, u kunt ons echt helpen.”

(18DorpenKrant / Gerry Grave)