Burendag verbindt

sep 26, 2021

Dalerpeel beleefde zaterdag 25 september een geslaagde Burendag. Op twee locaties waren bewoners actief om samen de handen uit de mouwen te steken. Maar bovenal om elkaar als dorpelingen te ontmoeten en samen bezig te zijn.

Aan de Oranjestraat hadden Dorpswinkel Trefpunt, Dorpshuis De Breiberg en Dagbesteding Sofie’ s Care zich verenigd. In en rond het Dorpshuis werden bloemen gepland en kon men genieten van koffie, thee en cup cakes. Voor de kinderen was er een kleurplaten tafel ingericht. Jong en oud kon zich deze morgen vermaken.

Ook aan de Dorpsstraat zat men niet stil. Althans, niet voordat er eerst flink geklust werd. Langs het water werd “ut bankie” voorzien van nieuwe, kunststof liggers en werd het straatwerk rondom deze rustplaats vakkundig weer in lijn gelegd. Uiteindelijk werd de vernieuwde zitplaats officieel in gebruik genomen. Alles onder het genot van koffie en vers gebakken cake.

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Ook Dalerpeel had hier dus een aandeel in. Een uiterst geslaagd initiatief!

(meer foto`s op de FB pagina van Dalerpeel)

Burendag 2021 aan de Dorpsstraat in Dalerpeel…