Het monument staat klaar, het onkruid rondom het pleintje is verwijderd en de nieuwe vlaggenmast draagt vandaag voor het eerst de driekleur. Vrijwilligers hebben daags voor de onthulling de locatie schoongeveegd zodat er donderdag 4 mei een schone blik geworpen kan worden door de camera’s.
ZO!34…

Camera’s zegt u? Inderdaad. De onthulling wordt live uitgezonden door streekomroep ZO!34. Dé streekomroep voor Zuidoost-Drenthe. Voor dit jaar is Dalerpeel uitgekozen vanwege haar opvallende programma rondom de onthulling van een nieuw monument. Een compleet team inclusief camera’s, presentator en regiewagen zenden het gehele programma live uit. Kijk op www.zo34.nl voor alle frequenties.

Op Tjak…

Middags is RTV Drenthe al aanwezig. Om 16:15 uur zal het radioprogramma Op Tjak de werkgroep ter plaatse interviewen over het ontstaan, de voorbereidingen en de laatste loodjes voor onthulling.

Programma…

Het officiële programma begint om 19:00 uur. We verzoeken alle belangstellenden lopend naar de locatie te komen. Het gebied rondom de onthulling aan de Oranjestraat is deels afgezet en geheel autovrij.

Napraten in het Dorpshuis…

Voor een groep genodigden zijn zitplaatsen gereserveerd. Na de plechtigheden zal deze groep de avond afsluiten in het Dorpshuis. Let wel, deze afsluiting is uitsluitend voor genodigden die zich hiervoor hebben aangemeld. Wij danken het Dorpshuis alvast voor hun medewerking.

Voor het programma van deze avond verwijzen wij u graag naar de nieuwssite van Dalerpeel, via www.dalerpeel.info

De weergoden lijken ons gunstig gezind, dus voor jong en oud alle reden om dit unieke moment bij te wonen. Een verzoek aan alle aanwezigen om zelf niet te filmen en uw telefoon op stil te zetten. De tv opnamen komen later online te staan binnen de Dalerpeel media.

Graag tot 4 mei…