Wij nodigen u uit om deze dag samen met ons te beleven. Welkom op zaterdag 28 augustus…

Gratis toegang…

De opening van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 is op zaterdag 28 augustus. Dalerpeel doet er uiteraard ook aan mee. Het dorp zorgt die dag voor een plaatselijk programma, dat om 12:30 uur begint. Toegang is uiteraard gratis! Alle activiteiten vinden plaats op, in en rond het Dorpshuis en de Willem Alexanderschool, gelegen aan de Oranjestraat.

Om 09:00 uur begint er een culturele rondgang door wethouder Jeroen Huizing met gevolg, toerend door de 25 dorpen. Om 14:20 uur wordt Dalerpeel aangedaan.

Rommelmarkt…

Om 12:30 uur gaan het terras en de snackbar van dorpshuis De Breiberg open, zodat u kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook Dorpswinkel Trefpunt opent haar deuren. Deze winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Verder begint er rond die tijd ook een rommelmarkt op het schoolplein. Daarnaast kunnen oude foto’s van Dalerpeel worden bewonderd. Deze staan opgesteld in en rond het Dorpshuis.

In elk dorp wordt een deel van een gezamenlijk kunstwerk opgehaald en een couplet van het lied ten gehore gebracht. Elk dorp zorgt voor een couplet voor het lied, geschreven door Harm Dijkstra uit Sleen.

Het kunstwerk is gemaakt door onder andere Wout Wachtmeester uit Dalerpeel en zal worden overhandigd door Anky van Faassen. Zij is de leidsvrouw namens Dalerpeel als het om de organisatie van deze dag gaat.

Om 14.30 uur treedt de band Dieksen op en wordt het lied ten gehore gebracht. Deze band zorgde voor het Dalerpeelse couplet.

Aankomst Coevorden…

Circa 14:45 uur vertrekken de wethouder en enkele gasten richting Coevorden. Het eindpunt is de Weeshuisweide, waar vanaf 15.30 uur de officiële opening van het culturele jaar plaatsvindt.

Alle kunstwerken uit stad en dorpen komen op een grote ezel en zo ontstaat een kunstwerk van alle kernen in de gemeente. Vervolgens wordt het complete lied met de vele coupletten ten gehore gebracht.

Namens het dorp zijn hier zes jonge Dalerpeelse nachtegaaltjes aanwezig die het couplet van Dalerpeel ten gehore zullen brengen. Hiervoor is de afgelopen weken flink geoefend.

Vanwege de geldende Covid-maatregelen is het aantal aanwezigen bij de opening in Coevorden beperkt. Het kunstwerk wordt geplaatst op een groot paneel in Coevorden, waarbij alle doeken één groot bont kunstwerk vormen.

In Dalerpeel is er later op de middag een georganiseerde, besloten Dorps-BBQ. Opgave was een vereiste. Ook hier zal de band Dieksen de muzikale omlijsting verzorgen. Het beloofd een gezellige culturele en muzikale middag te worden.

Welkom in Dalerpeel.
Voor het dorp, door het dorp.