Ze kwamen ter wereld in de vroegere gemeente Dalen en wonen nu alweer jarenlang aan de Berkmeerweg in Dalerpeel. De tachtigers Geert en Dini Benjamins zijn op dinsdag 27 juni 65 jaar getrouwd. De Coevorder burgemeester Renze Bergsma feliciteert het stel vanmiddag.

Geert en Dini woonden op heel jonge leeftijd al bij elkaar in de buurt en zodoende sloeg de vonk over. Geert had concurrentie, maar het was Dini die voor hem koos. We schrijven nu over bijna zeventig jaar terug en dit betekent dat Geert en Dini de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Geert ging als 9-jarig jongetje met zijn vader mee naar Coevorden toen de vestingstad werd bevrijd. ,,Als oudste van de acht kinderen mocht ik met hem mee. Achteraf levensgevaarlijk natuurlijk, want overal konden nog Duitsers zitten”, liet Benjamins in februari 2020 weten aan Dagblad van het Noorden .

De liefde tussen Geert en Dini heeft dus al heel wat jaren stand weten te houden. ,,Het is als een vuurtje. Dat je moet stoken om brandend te houden”, zegt Geert treffend. ,,Natuurlijk hebben ook wij onze ups en downs gehad, hoor. We hebben ook echt wel eens woorden gehad. Anders heb je nooit iets goed te maken toch? We hebben een gelukkig leven en zijn blij dat onze vijf kinderen stuk voor stuk goed terecht zijn gekomen. Samen met onze twaalf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen is dit alles pure rijkdom.”

Ten Cate in Almelo

Lang geleden alweer werkte Dini in de textielindustrie, bij Ten Cate in Almelo om precies te zijn. Daarvoor nog was ze werkzaam in het Coevorder hotel Van Wely. Geert begon met werken bij boeren op het land, voordat hij in de wegenbouw verzeild raakte als onder andere uitvoerder. ,,Ik werkte voor verschillende bedrijven. Het was verantwoordelijk werk, want bij de aanleg van bijvoorbeeld een viaduct mag er uiteraard niets fout gaan.”

Na zijn werkzame leven kreeg Geert meer tijd voor zijn grote hobby: spelen op de accordeon. ,,Ik speel wel eens samen met onze zoon Ferdinand. Dit is een hobby die ik al voor ons trouwen beoefende.”

Met enige weemoed kijkt Geert terug op zijn lange actieve periode als zendamateur op de radio. ,,Ik stond bekend als radiozendamateur de kleine man . Ik draaide veelal Nederlandstalige muziek.”

Samen op vakantie zat er zeker ook in voor Dini en Geert. ,,We hadden een stacaravan in Zwinderen, Elburg en Lutten.”

Update: Esselien de Groot maakte nog enkele leuke filmpjes van het echtpaar. Klik hier!

Geert en Dini Benjamins uit Dalerpeel. Foto @Kristian Elders