Touwtrekvereniging De Roppers in Dalerpeel is na zaterdag 30 september vast weer wat bekender. Die avond staat een groot touwtrektoernooi op het programma aan de plaatselijke Nassaustraat.

Exacte locatie is in en bij de Gesinus Veste, vernoemd naar de overleden Gesinus Kok. Hij was de oprichter van De Roppers. Direct naast de velden van voetbalvereniging NKVV bestaat De Roppers sinds 1979.

Ter ere van het 25-jarig bestaan van de gemeente Coevorden kwam De Roppers op het idee om een toernooi te organiseren voor alle dorpen-, buurtschappen-, buurt-, wijk- en speeltuinverenigingen in de gemeente Coevorden. Dat zijn er met 39 nogal wat.

Alle verenigingen zijn ondertussen aangeschreven, weet ook clubman pur sang Roel Benjamins (67).

Er zijn volgens hem al reacties binnen. De Dalerpeler tekent voor in elk geval vijftien tot twintig teams. De zestiger zet zich al vanaf de start in voor De Roppers, net als zijn dorpsgenoot Bertus Prins (hij is oud-hoofdtrainer van De Roppers) en Henk de Roo uit buurdorp Nieuwe Krim.

Benjamins is tegenwoordig bestuurslid technische zaken en komt nog altijd uit in wedstrijdverband in een combinatieteam, dat bestaat uit vrouwen, mannen en jongens.

,,Het is aan de verenigingen om zelf een team samen te stellen in aanloop naar 30 september, gevormd door minimaal vier vrouwen en minimaal vier heren. Het toernooi bij ons begint om 19.30 uur”, vertelt Benjamins. ,,Bij oneerlijk spel volgen waarschuwingen; bij de derde gaan de punten naar de tegenpartij.”

Jury en wedstrijdleiders

Touw Trek Organisatie (TTO) Drenthe helpt De Roppers om de krachtmetingen in goede banen te leiden in de vorm van een jury en wedstrijdleiders.

Benjamins verwacht dat de grote finale niet later dan tegen 22.00 uur wordt afgewerkt. Er ligt een prijs klaar voor de eerste drie teams.

Vrijwilligers van De Roppers helpen met onder meer bardiensten. De wedstrijden vinden plaats op het gras van het evenemententerrein.

Benjamins: ,,Als vereniging willen we die avond goede sier maken. We hebben folders beschikbaar en kunnen een demonstratie geven als dat gewenst is, want de voorste en achterste man of vrouw moeten een bepaalde houding en greep gebruiken om de sport goed uit te kunnen voeren.”

De Roppers zelf komt deze maand – voor de punten en dus in competitieverband – verder in actie in onder meer Vriezenveen (9 september) en De Wijk (16 september).

De club heeft 32 leden die touwtrekken. Benjamins: ,,Wat deze sport voor mij betekent? Ik kan me uitleven op een normale manier. Deze sport is fair en bij vloeken krijg je een gele kaart. Tot op heden hebben we hier nog nooit gedoe gehad.”

Aanmelden voor het gemeentelijk toernooi in Dalerpeel kan voor woensdag 27 september door te mailen naar: anniekguichelaar@hotmail.com.

Deelname is gratis.

Locatie: Nassaustraat 30, Dalerpeel.

Tekst: Kristian Elders

Foto: Bert Aman

Statistieken en advertenties bekijken

Bericht promoten