Sinds 2015 heeft Dalerpeel een beleeftuin waar bewoners kunnen wandelen, picknicken, moes tuinieren en waar tuinconcerten worden gegeven. Het dorpsteam is van plan om de beleeftuin wat meer onder aandacht te brengen van de bewoners en meer activiteiten te organiseren, met de paasdagen paaseieren zoeken, torens bouwen van bamboe (leuk met je eigen kinderen) denk aan een spel dag (soort 6 kamp) BBQ, speurtocht door het bos en de finish in de beleeftuin met hapje en drankje. En bijvoorbeeld kunstenaars uitnodigen om hun kunstwerken te tonen en dan een gezellige wandeling maken langs deze kunstwerken.

De beleeftuin is tevens opgenomen in een wandelroute door ons prachtige natuurgebied “Het Veld”. Een route dwars door de historie van het veengebied. Een wandeling van bijna een uur.

Hebben jullie als bewoner nog leuke ideeën en of activiteiten? Laat het ons gerust weten.
Ook de school, met name groep 3 en 4 gaat hier 1 uur in de week met de juf naar de beleeftuin om een moestuintje aan te leggen. En dan bijvoorbeeld radijsjes, sla, aardappelen te kweken (of iets anders), maar door gebrek aan vrijwilligers wordt dit lastig. Vooral als 1 van de kinderen naar het toilet moet en de rest van de groep kinderen alleen achter moet blijven zonder toezicht. Dat kan natuurlijk niet!

De kerk wil ook een stukje gaan gebruiken om groente of zo te gaan verbouwen en de oogst in het najaar binnen te halen en daarna lekker koken en eten uit eigen beleeftuin. Wat er verder wordt verbouwd vinden we uiteraard weer terug in onze eigen dorpswinkel.

Het dorpsteam heeft ideeën genoeg maar wat ontbreekt zijn enthousiaste vrijwilligers. Opa’s, oma’s, vaders, moeders en ook de jongelui kunnen zich opgeven.

Hebben jullie 1 of 2 uurtjes in de week/maand tijd en zin om snoeiwerk, grasmaaien, beetje spitten en toezicht te houden bij de schooltuintjes als de kinderen in de grond wroeten?

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die het team van vrijwilligers wil komen helpen? Meld je dan nu aan via: beleeftuindalerpeel@gmail.com

Frans Bakker,
Namens Dorpsteam Plaatselijk belang Dalerpeel