Donderdagmorgen 29 april 2021 is er in de Beleeftuin in Dalerpeel een bijzondere handeling verricht. Namens de Willem Alexanderschool is er ter nagedachtenis aan Lorenzo Snippe een appelboompje geplant. Lorenzo overleed op 6 februari 2020. Hij was als leerling van de basisschool een stralend middelpunt en zijn overlijden maakte niet alleen veel indruk binnen zijn school, maar zeker ook binnen én buiten Dalerpeel.

Namens de school had men al langer het idee om een jaar na zijn overlijden een herdenkingsdienst te houden. De Beleeftuin was hiervoor een prachtige locatie, maar een boompje planten in februari was eigenlijk geen optie. Daarom werd dit dan ook uitgesteld naar eind april en vandaag was het dan zover.

In aanwezigheid van de ouders van Lorenzo waren de groepen 5-6 en 7-8 in een stoet naar de Beleeftuin gelopen om gezamenlijk deze bijzondere handelingen te verrichten. Helaas zat het weer niet echt mee en onder druilerige omstandigheden nam directeur Carolina Camies het woord.

Met een voorwoord van haar en twee gedichten namens de groepen, werd de boom versierd met appeltjes en vlinders, beschreven met teksten. Hierna kon het boompje worden geplant, direct achter een gedenkplaatje met de tekst: “Deze boom is geplant ter herinnering aan Lorenzo Snippe, CBS Willem Alexander”.

Alwi en Mariëlle waren onder de indruk van dit bijzondere gebaar en spraken hun waardering uit naar de kinderen en de school. Een prachtig initiatief op een bijzondere locatie. Dat het tijdens het voorlezen van de gedichten even droog werd, kon geen toeval zijn.

Gedicht groep 5-6

Wanneer je iemand missen moet
Niet voor even, maar voorgoed
Dan valt dat heel erg zwaar
Ja, dat is gewoon heel naar
Nooit meer samen kunnen praten
Een leegte die is achtergelaten
Verdriet en een groot gemis
Als iemand er niet meer is
Wat blijft, zijn de herinneringen
Dat worden hele waardevolle dingen
Om te bewaren, veilig en apart
Op een speciaal plekje in je hart.


Gedicht groep 7-8

Als een vlinder hoog gevlogen
Omringd door liefde heengegaan
Afscheid is niet het einde
Herinneringen blijven bestaan
Het allermooiste zit in je hart
Hou je door koesteren dichtbij
Zo laat je niet alleen verdriet
Maar ook de liefde vlindervrij

(Veel meer foto`s zijn te zien op de Facebook pagina van Dalerpeel)