Via Plaatselijk Belang Dalerpeel is onderstaande melding van een dorpsbewoner binnen gekomen. Deze is op verzoek van PBD geplaatst om, met name hondenbezitters, attent te maken op onderstaande:

“Sinds half juli 2023 hebben wij een jonge hond thuis. Omdat ze nog een puppy is moeten we veel met haar wandelen. Hierbij snuffelt en eet ze natuurlijk van alles uit het gras. Je zou denken dat we dan blaadjes, gras, takjes enzovoort vinden.

Sinds een paar maanden komt ze met allerlei stukken vlees uit het gras aangelopen. Hierbij hebben we het dan over droge worst, leverworst, gehaktbal, stukken spek en een ander stuk lever achtig vlees.

De vraag is dan al snel, wie gooit dit soort artikelen in het openbaar en om wat voor reden.

Onze hond heeft nu vaak last van diarree, periodes van veel misselijkheid en dus onrust in haar lichaam. Daarbij dus ook voor ons slapeloze nachten. Nachts uit bed moeten voor hoge nood van onze viervoeter. Dit duurt nu al een aantal weken, waardoor we besloten hebben om de wijkagent én PBD op de hoogte te stellen.

Het vlees vinden we tot nu toe alleen in de Wilhelminastraat ter hoogte van de huisnummers 9 en 11, in het gras voor aan de straat, tussen stoep en parkeerplaatsen.

Let wel, de huisnummers hebben niets te maken met dit gebeuren. We gebruiken de nummers puur ter omschrijving van de locatie waar het vlees telkens wordt aangetroffen.

We hopen dat diegene die hiervoor verantwoordelijk is, gaat inzien dat dit niet hoort. Via deze melding willen we graag iedereen hiervan op de hoogte stellen en vragen op te letten bij het wandelen met uw huisdier.”

Geplaatst met toestemming van Plaatselijk Belang Dalerpeel

(foto is ter illustratie)