Belangenverenigingen en gemeente helpen inwoners bij geld en energie besparen De prijzen voor energie zijn de afgelopen periode flink gestegen. Voor een grote groep mensen is het daardoor steeds lastiger om rond te komen. Er zijn veel regelingen om geld en energie te besparen. Maar lang niet iedereen weet welke regelingen er zijn en hoe je daarvan gebruik kunt maken. Soms is er schaamte om hulp te vragen en is het lastig om online aan te vragen.

Belangenverenigingen in de dorpen en wijken en de gemeente Coevorden willen helpen. Dat doen ze de komende maanden tijdens inloopbijeenkomsten in dorpshuizen en wijkgebouwen.

Onder het motto Zunig=Zo gedaan gaan voorlichtingsteams vanaf 8 februari de dorpen en wijken in. De eerste bijeenkomst is in het dorpshuis in Dalerpeel. Inwoners kunnen daar terecht voor advies op maat, gericht op hun persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld over energie besparen, regelingen om je huis te isoleren en om energieslurpers te vervangen. Maar ook voor het aanvragen van de
energietoeslag en andere regelingen.

Maatwerkfonds
Voor inwoners die in de schulden dreigen te komen heeft de gemeente Coevorden een Maatwerkfonds. Ook daarbij wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld naar uw inkomen en uw vaste kosten. En naar uw energiecontract. Maar ook wat u zelf kunt doen om te besparen. Op basis daarvan wordt er een budgetplan gemaakt. En wordt gekeken wat u nodig heeft om financiële problemen te voorkomen.

Hulp bij het aanvragen van de regelingen…

Tijdens de inloopbijeenkomsten zijn er medewerkers van de gemeente Coevorden, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de Woningcorporaties. Ook de lokale energiecoaches zijn aanwezig. Vrijwilligers van de Humanitas Invulbrigade zijn aanwezig om te helpen met het aanvragen van regelingen. Dat kan ook ná de bijeenkomsten.

Er is veel mogelijk…

Wethouder Joop Slomp “Fijn dat de belangenverenigingen in de dorpen en wijken hier zo actief bij betrokken zijn. En dat we samen optrekken om de mensen die in de knel komen te helpen. Er is veel mogelijk. Maar lang niet iedereen weet dat. Daarom is het goed dat we naar de mensen toe gaan en betrokken partijen daarbij samenwerken.”

Programma:

Op de volgende data is het team aanwezig in de buurt:
Wo 8 feb, tussen 16 en 20 uur in dorpshuis de Breiberg in Dalerpeel.
Wo 15 feb, tussen 16 en 20 uur in het dorpshuis in Schoonoord.
Do 23 februari, tussen 16 en 20 uur in dorpshuis Tiphof in Geesbrug.

Op een later moment volgen nog meer data en locaties. Houd daarvoor de websites van de wijken en dorpen en de gemeente in de gaten.