De Stichting Invulbrigade gemeente Coevorden (voorheen invulloket opgericht in 2007) is er om mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum te ondersteunen bij alle voorkomende zaken.

Onze ondersteuning kan betrekking hebben op gemeentelijke zaken zoals onder andere het aanvragen van een uitkering, bijzondere bijstand, doe mee pas en alle andere voorzieningen waar de gemeente in voorziet.

Daarnaast ondersteunen wij ook bij aanvragen van uitkeringen bij onder meer het UWV of pensioenfondsen. Wij schrijven bezwaarschriften en verzorgen ook het indienen van de kwijtscheldingsformulieren voor de gemeentelijke belastingen en het Waterschap en de belastingdienst.

Verder helpt/verzorgt de stichting het hele jaar door belastingaangiften voor mensen met een inkomen op sociaal minimum plus 20%. In deze periode vanaf 1 maart verzorgen wij de jaarlijkse belastingsessies. Dit is een korte periode waarin we mensen die voldoen aan bovenstaande criteria helpen met de belastingaangifte. U kunt u zich opgeven of informatie vragen bij onderstaande contactgegevens.

Wij zijn sinds eind 2021 ook toeslagenservicepunt. Dit houdt in dat wij rechtstreeks contact hebben met de belastingdienst wat betreft de toeslagen (zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en overige toeslagen). Hierdoor kunnen we sneller aanvragen, wijzigingen etc. afhandelen.

Ook helpen we mensen met het bijvoorbeeld opzeggen van een abonnement etc. We helpen de mensen dus in de breedste vorm.

We werken op de donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 samen met MWC in de invulhulp. Daarnaast is er een zitting op de woensdagmorgen in bibliotheek te Coevorden tussen 10.00 en 12.00. We werken ook samen met andere maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Coevorden.

Voor informatie of vragen over bovenstaande zaken kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 06 198 35 657 of via de e-mailadres: stginvulbrigadegemeentecoevorden@hotmail.com