Dalerpeel – De heer Jan Benjamins (63) uit Dalerpeel is zaterdagavond koninklijk onderscheiding en is daarmee lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Renze Bergsma reikte de onderscheiding uit in de pauze tijdens ‘Wie wordt de Maestro van Dalerpeel?’ van De Breibergers. Dit gezelschap bestaat zestig jaar.

Jan Benjamins is sinds 1984 vrijwilliger bij De Breibergers. Hij is bestuurslid en was jarenlang voorzitter. In de periode van 1991 tot 2019 zorgde hij voor de sinterklaasviering en ging op pad met Piet om onder andere scholen, verenigingen, kinderclubs en bedrijven te bezoeken. Van 1996 tot 2000 was hij jeugdtrainer van NKVV. Hij trainde en begeleidde de pupillen van de voetbalclub.

Sinds 2012 is hij vrijwilliger van Zorghoeve De Eregast. Hij begeleidt bewoners en deelnemers van de dagbesteding tijdens een dagje uit. Ook zorgt hij voor vervoer naar en van de dagbesteding. Hij was van 2014 tot 2018 betrokken bij de nevenactiviteiten van de hervormde kerk in Dalerpeel. Hij organiseerde activiteiten als het uitzetten van een kerstwandeltocht en het opzetten van een gelegenheidskoor. Hij maakte vele mensen hiervoor enthousiast.

Foto’s: Herman Woltersom.