In het weekend van 12 en 13 mei 2023 mocht voetbalvereniging feest vieren. De club bestond maar liefst vijfenzeventig (75) jaar. Een speciale jubileum commissie had hiervoor een leuk en sportief programma voorbereid. Mede door de aanwezige zon werd het een stralend weekend.

Er stonden diverse activiteiten op het programma. De KNVB kwam de club persoonlijk feliciteren en overhandigde een cadeau in de vorm van een heuse jubileumvlag.

Zo was er een sportieve Regiowedstrijd en mocht in de rust van die wedstrijd een lintje worden uitgereikt. Speciaal voor die gelegenheid kwam Burgemeester Renze Bergsma naar stad Dalerpeel. Hij benoemde NKVV-er Jan Winkel tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder felicitatiemuziek van De Breibergers klonk een verdiend applaus voor de verbouwereerde Winkel.

De kinderen konden zich gratis laten schminken door Daniëlle Tichelaar

Na afloop ging het feest verder in de tent, waar DJ Kevin iedereen voorzag van een mix aan muziek. De tap stroomde rijkelijk en rond middernacht werd de tent gesloten.

Zaterdagmorgen 13 mei was het eerst de beurt aan de jeugdafdeling. Er was voor de kids een pannaveld en boardingtoernooi georganiseerd. Tussendoor werden de spelers getrakteerd op patat, snacks en drinken. Een geslaagd onderdeel, mede opgezet door het bestuur van NKvvProtos.

Rond de klok van twee was het de beurt aan de senioren om sportief bezig te zijn. Hier werd namelijk gestreden om de Boarding cup. Een enerverend spelletje tikkie, takkie voetbal tussen de planken.

Nadat een ieder fris was gedoucht, kon men zich opmaken voor Koe Loes. Zij was geïnstalleerd op het hoofdveld om haar medewerking te verlenen aan het ludieke Schijt je Rijk. Ontspannend liep ze haar rondjes, samen met dochter Bertha, maar helaas deponeerde ze geen bak shit. Het werd een onthullend plasje welke de winnaar bepaalde.

En ook deze dag werd beëindigd in de feesttent waar DJ Jeroen de muziek verzorgde en tussen door mocht zanger Danny Sulman zijn kunsten vertonen. Iets wat hem zeer goed afging. De trekking van de verloting werd tussendoor ook nog gedaan en daarna kon ook de commissie naar de bar.

Die commissie kijkt terug op een super geslaagd weekend en bedankt alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan die feestje.

Op de facebook pagina van NKVV staan honderden foto`s van dit mooie feest.