Jan Winkel (83) uit Dalerpeel is vrijdagavond koninklijk onderscheiden bij zijn club NKVV: hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tekst: Esselien de Groot, Foto’s: Jessica Mol

De avond verliep voor Winkel heel anders dan hij had verwacht. NKVV in Dalerpeel viert dit weekend het 75-jarig bestaan en tijdens de rust van een regiowedstrijd verscheen opeens burgemeester Renze Bergsma op de middenstip.

Tot zijn grote verrassing stond Winkel opeens in het middelpunt van de belangstelling, dat had hij niet kunnen bevroeden. Via een erehaag werd hij op de middenstip verwelkomd door de burgemeester.

Bergsma somde op wat zoal de activiteiten in de loop der jaren waren van Winkel. “Hij was leider van het vierde en later derde elftal van NKVV en voetbalde zelf tot op 65-jarige leeftijd.

Verder was hij van 1979 tot 2012 bestuurslid van de plaatselijke IJsvereniging Nooitgedacht. Hij was van 1982 tot 1987 bestuurslid van de Nederlandse hervormde kerk in Dalerpeel en heeft er veel langer vrijwilligerswerk gedaan. Ook was hij van 1983 tot 1987 bestuurslid van speeltuin De Speelkoele in Dalerpeel en sinds 2003 tot op heden maakt hij deel uit van de klussenploeg.”

Bergsma vroeg voor al deze verdiensten een daverend applaus en daaraan werd graag gehoor gegeven.

Toen de burgemeester bekendmaakte, dat al deze bezigheden werden beloond met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, zei Winkel dat hij dat nooit had verwacht. Daarna was het tijd voor felicitaties, waarbij Winkel vele handen schudde en presentjes kreeg.

Namens het bestuur en alle leden van NKVV, van harte gefeliciteerd!

Meer foto`s van de huldiging zijn te zien op de FB pagina van NKVV

Jan Winkel ontvangt zijn onderscheiding van Burgemeester Bergsma