Sinds 21 juni 2023 grazen er op het natuurgedeelte in het Dalerpeelse Veld enkele Oostenrijkse Bergschapen. Via Plaatselijk Belang en Team Veldwerk zijn de dieren, neergestreken rond Dalerpeel. De Bergschapen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de berggebieden van Oostenrijk en Duitsland. De streek waar het ras het meest voorkomt is Tirol. Echte feestnummers dus, al was daar tijdens het fotograferen weinig van te merken. Uiteraard is ook daar de warmte overheersend.

Gelukkig is er constant een grote bak water aanwezig die de hele dag in een schaduwrijk gebied staat. Enkele kenmerken zijn bijvoorbeeld de lange, smalle kop. Deze is tot op het voorhoofd bewold. De lange hangoren reiken tot aan de neus. Zowel de rammen als de ooien hebben een ramsneus. Ook zijn de ram én de ooi beide hoornloos.

Lammeren…

Het gebied waar de schapen grazen is afgezet met schrikdraad. Ze hebben normaliter een aanhankelijk en rustig karakter, maar de dieren benaderen wordt streng afgeraden. Vooral nu er in deze groep twee lammeren meehuppelen, zijn alle schapen erg beschermend.

Geniet er van, maar wel van achter de bedrading.