Opening Dagbesteding Sofie`s Care succesvol..

De lange tijd van voorbereiding heeft zich laten belonen. Er is hard gewerkt en met veel passie toegewerkt naar de dag van opening. Zaterdag 5 september 2020 mochten heel veel genodigden het eindresultaat aanschouwen. Dagbesteding Sofie`s Care in Dalerpeel is een feit.

Met cadeautjes en complimentjes overladen, kon eigenaar Sophia de Vent de bezoekers toespreken. Ietwat emotioneel gaf ze aan geen speech te hebben voorbereid. “Mijn liefde voor dit vak komt uit het hart. Net zoals mijn dank aan mijn gezin en iedereen die mij heeft geholpen en ondersteund in de aanloop naar deze opening,” aldus de gastvrouw. “Ik wil op deze bijzondere middag iedereen van harte welkom heten en bedanken voor ieders komst. Het doet me plezier om te zien dat er zoveel mensen deze prachtige dag met mij willen delen”.

Aandacht voor de deelnemers…

Sophia werkte al jaren vanuit huis, waarna het tijd werd om ruimtelijker te denken, al gaat het niet per se om de grote van de werkruimte. Ze legt uit: “Ik wilde hier juist een kleinschalige Dagbesteding creëren. Aandacht en tijd voor de deelnemers.”

“Ik heb geprobeerd om een sfeervolle en huiselijke situatie te creëren, waar de deelnemers zich thuis zullen voelen. Een lift maakt Dagbesteding Sofie’s Care geheel rolstoeltoegankelijk. Een en ander is ook mede mogelijk gemaakt door steun vanuit de Gemeente Coevorden, waarvoor ik de Gemeente hartelijk wil bedanken,” aldus Sophia.

Lintje knippen…

Vol trots kon ze vervolgens aankondigen dat de officiële handeling, het doorknippen van het lint, gedaan zal worden door de deelnemers van de Dagbesteding. Joris A, Joris B en Suzanne hadden de geweldige eer om de start van Dagbesteding Sofie`s Care extra te laten schitteren.

Met het doorknippen van het lint onderaan de trap, was de weg vrij voor iedereen om de Dagbesteding te komen bewonderen. Een en ander gebeurde in kleine groepjes, zodat een ieder de tijd had om al het moois te bekijken.

Iedereen was vol lof over de metamorfose die de voormalige kinderdisco is ondergaan. Door middel van foto`s kon iedereen zien hoe de oude situatie was, voordat het werd omgetoverd tot een prachtige huiskamer. Een ruimte waar de deelnemers gezellig kunnen praten, lezen, leren, muziek luisteren, zingen en ondernemen. Daarnaast kan de dagbesteding gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte een lokaal dat ook gebruikt wordt door leerlingen van de basisschool. Een unieke ruimte waar men onder andere kan tekenen, schilderen, bloemschikken, boetseren en veel meer.

Samenwerking…

Ook met de Dorpswinkel zal men een samenwerking aangaan. De deelnemers kunnen meehelpen als vrijwilliger en zodoende lerend en ondernemend bezig zijn. Het dorpshuis beschikt over een professionele keuken, waar men bijvoorbeeld koekjes kan bakken of soep kan maken. Daarnaast kan men in de omgeving van Dalerpeel gezellig wandelen. Natuurgebied De Witten leent zich uitstekend en is slechts op twee minuten afstand.

In de hal van het MFA, waar de dagbesteding is gevestigd, konden de overige gasten genieten van een hapje en een drankje. Met gezellige achtergrond muziek kon men vervolgens vol lof spreken over het eindresultaat.

Vol trots zag Sophia het allemaal aan. Haar slagzin zal zeker uitkomen in de fijne, warme en knusse huiskamer.

“Zijn wie je bent, doen wat doet. Als het jou blij maakt, dan is het goed!

(Meer foto`s zijn te zien op de Facebook pagina van Dalerpeel.)