In principe zal regen het buiten sporten niet gauw hinderen. Echter bij de officiële opening van het Outdoor Fitness Park in Dalerpeel kwam het even ongelegen. De ongeveer 50 aanwezigen moesten zich verschuilen onder party tenten, die met voorbedachte rade waren neergezet.

Johan Kroesen nam vrijdag 28 augustus even na zeven uur het woord en verwelkomde alle aanwezigen. In een korte uitleg vertelde de spreekstalmeester hoe het park tot stand was gekomen. Hij benoemde de samenwerking met allerlei instanties, de Gemeente Coevorden, de verenigingen én de vrijwilligers.

“Meestal verliepen de gesprekken vrij soepel, maar af en toe werd er ook hard onderhandeld. Toch zijn we tot elkaar gekomen.
Vooral de aanvraag bij het stimuleringsfonds had een geweldig effect. De volledig aangevraagde bijdrage werd gehonoreerd en met blijdschap ontvangen. Ik wil dan ook graag iedereen die hierbij betrokken is geweest, ontzettend hartelijk bedanken,” aldus de voorzitter van het Plaatselijk Belang Dalerpeel.

Nadat de totstandkoming aan iedereen was uitgelegd, nodigde Kroesen twee gasten uit die de officiële opening mochten verrichten.
Wethouder Joop Brink, namens de Gemeente Coevorden en wielrenster Lieke Nooijen, sportvrouw van het jaar binnen de gemeente Coevorden, onthulden het bord met daarop de sponsoren en de samenwerkende vereniging. Dit gebeurde middels het verwijderen van de Dalerpeelse vlag.

Daarna nam Wethouder Brink de microfoon en feliciteerde hij eerst Lieke Nooijen met haar sportieve prestaties, waarna hij Dalerpeel en Nieuwe Krim complimenteerde met dit prachtige initiatief.
“Als alleen wordt geroepen dat sporten gezond is, dan schiet het niet echt op. Hier in Dalerpeel en Nieuwe Krim laat men zien dat woorden omgezet worden in daden. Een geweldige toevoeging aan een toch al prachtig sportpark, geeft de inwoners de mogelijkheid om te allen tijde te kunnen sporten. De gezamenlijke verenigingen kunnen trots zijn op dit Outdoor Fitness park,” aldus Brink.

Ook Lieke Nooijen richtte zich tot de aanwezigen. Ze voelde zich vereerd dat juist zij werd uitgenodigd voor deze opening.
Nooijen vertelt: “Er is op sportief gebied heel veel gebeurd de laatste tijd. Zo mocht ik onlangs nog uitkomen op het Europees Kampioenschap op de weg in het Franse Plouay. Een geweldige ervaring.”

De komende weken staat Nooijen onder meer in België aan de start van de Grote Prijs Euromat (UCI-koers), de Trophée des Grimpeuses en de Lotto Belgium Tour. Ook de Tour de Gevaudan in Frankrijk staat op haar agenda.
“Ik hoop dat het Outdoor Fitness een groot succes gaat worden en ik zie mezelf hier regelmatig gebruik van maken,” sloot Nooijen glimlachend af.

David Zwietink namens Norwell, de leverancier van het park, sprak de gasten ook nog even toe. Ook hij feliciteerde de commissie en bedankte hen voor het vertrouwen in Norwell. Tevens benoemde hij de app die speciaal is ontwikkeld om de gebruiker te voorzien van nuttige tips. Via een QR-code op elk toestel zijn verschillende oefeningen te bekijken.

Daarna nam Kroesen het woord nog even en bedankte hij de vanavond aanwezige sponsoren. Zo was namens de NAM, Henriette de Jager aanwezig, als ook Fred Snoep namens KNHM. Beide personen ontvingen een bos bloemen namens de commissie.

Kroesen sloot af met de wens dat een ieder veel gebruik zal maken van de fitness toestellen en nodigde de aanwezigen uit om samen te proosten op de sportieve omgeving.

De samenwerkende verenigingen, bestaande uit TTV De Roppers, activiteiten commissie ACD, voetbalvereniging NKVV en Plaatselijk Belang Dalerpeel willen langs deze weg iedereen bedanken die op welke manier dan ook betrokken is geweest bij het realiseren van de Outdoor Fitness Dalerpeel.

Meer foto`s zijn te zien via Facebook Dalerpeel

Opening Outdoor Fitness
Opening Outdoor Fitness. Links Lieke Nooijen, rechts Joop Brink.