Vanaf donderdag 18 februari is Dorpswinkel Trefpunt in Dalerpeel een nieuwe service rijker. Had het al een gratis Bibliotheek, vanaf nu heeft het ook een Puzzeltheek.

Nu veel mensen al lange tijd verplicht binnen zitten, is men op zoek naar vermaak. Mede om die reden is de ouderwetse legpuzzel weer volop in beeld. Geen mega dure hobby, maar het kan altijd goedkoper.

Vanuit de Dorpswinkel is daarom het idee ontstaan om puzzels met elkaar te delen. Eén van de initiatiefnemers vertelt.

“Meestal worden legpuzzels aangeschaft, éénmalig gemaakt en komen ze in de kast te liggen. Zo bezitten de meeste mensen er wel één of twee. En puzzelen is van alle tijden. Waarom ze dan niet met elkaar delen,” aldus Klaas Veldhuis.

De Dorpswinkel deed onlangs een oproepje met de vraag naar puzzels. Daar gaven verschillende mensen gehoor aan, met als gevolg dat er nu zo’n 50 puzzels in de stelling liggen. Van verschillende formaten en aantal stukjes.

“De liefhebbers kunnen gratis een puzzel lenen. Er wordt alleen gevraagd om dit aan te geven op een registratielijst. Alle puzzels zijn genummerd. Zo houden we een beetje in het oog wie welke puzzel meeneemt. We gaan er van uit dat iedereen deze nadien netjes en compleet weer inlevert”, aldus Wenda de Beet.

De eerste puzzels zijn dus in het bezit van de Dorpswinkel. Mocht u nog een exemplaar over hebben en deze wilt u schenken, dan houdt men zich van harte aanbevolen. Inleveren kan tijdens openingstijden van de Dorpswinkel.

Meer info via deze link.