De 12-jarige Sanne de Bruin uit Dalerpeel is Drents kampioen geworden in de B dressuur, categorie C, pony’s. Het toneel was het Hippisch Centrum te Exloo, waar elk jaar in juli diverse categorieën strijden voor verschillende titels, waaronder dus dressuur.

Voor de leek: “De dressuur is de gymnastische basis van de paardensport. Het gymnastiseren en het gehoorzaam maken van het paard door de ruiter.”

Donderdag 21 juli moest de inmiddels gekroonde Kampioen zich eerst kwalificeren voor de finale van zaterdag en dat lukte overtuigend.

Reserve Kampioen…

Streed ze vorig jaar nog met haar B-pony Myra, waarbij ze reservekampioen van Drenthe werd, dit jaar vielen alle puzzelstukjes samen en werd ze dus kampioen van de provincie Drenthe.
Ze behaalde met haar pony Britte de felbegeerde eerste plaats, wat haar diverse beloningen opleverde, zoals een mooie rozet, een deken voor haar paard en een geldprijs. En natuur de tickets naar het NK, niet geheel onbelangrijk.

Vol trots…

De jonge amazone rijdt nog maar zeven maanden op de 4-jarige Britte, wat vrij jong is voor een dressuur pony. Met trots legt ze uit dat ze slechts vier officiële wedstrijden heeft gereden met haar Britte. Trots is ze ook op de mooie score van 65,167 % en de 201 en 190 punten in de proef.

Hogere categorie…

Sanne heeft nu 9 winstpunten behaald in de dressuur. Bij 10 punten stijgt ze door naar weer een hogere categorie. Een mooie toekomst lijkt gegarandeerd. Met de geweldige overwinning van afgelopen zaterdag, mag ze nu door naar het NK. Dit Nederlands Kampioenschap wordt gereden op 16 augustus 2022 in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Op naar nog meer titels, samen met haar Britte!


(Foto’s: Karina Schulte)

Sanne de Bruin met haar welverdiende prijzen!