De Kinderclub Dalerpeel heeft het initiatief genomen om iets meer duidelijkheid te verkrijgen rondom het Sint Maarten lopen in 2020. Dit jaar is de viering van St Maarten anders dan andere jaren. Zo zijn er bijvoorbeeld geen optochten toegestaan.

Na contact met de Gemeente Coevorden is vernomen dat het lopen van Sint Maarten gewoon is toegestaan, mits iedereen zich aan de regels houdt. Let wel: het is een eigen keuze.

Mocht u met kinderen langs de deuren gaan, houdt u dan aan de regels, aangegeven door het Veiligheidsregio Drenthe:

Houdt voldoende afstand van mensen in de deuropening.
Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.
Zorg dat de begeleidende volwassenen (maximaal 4) te allen tijde 1,5 meter afstand houden van elkaar.
Denk bij het kopen van snoep aan voorverpakte snoepjes.

Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan.

Lampionnen maken…

De Kinderclub Dalerpeel heeft besloten om met de basisschool kinderen een lampion te gaan knutselen. Dit is gepland op maandag 9 november van 14:00 tot 15:00 uur. De kosten zijn slechts € 1.50 per deelnemer. Opgave graag voor 5 november bij Mariëlle Snippe, Wilhelminastraat 22 in Dalerpeel. Locatie: Handenarbeid lokaal in het MFA.

Ouders worden verzocht om de kinderen te brengen en niet mee naar boven te lopen. De vrijwilligers zullen rond 15:00 uur zorgen dat de kids buiten staan mét de zelfgemaakte lampion.

11 november…

De kinderen zullen op woensdag 11 november door de straten lopen, op jacht naar snoepgoed. Uiteraard voorzien van prachtige liederen en stralende lampionnen!

Een voorstel namens de Kinderclub Dalerpeel: “Iedereen die de kinderen welkom wil heten, wordt daarom verzocht om dit kenbaar te maken door het licht in de hal aan te laten, de buitenlamp te laten branden of een kaarsje voor het raam te plaatsen. Heeft u liever geen bezoek, alle begrip, maar wilt u dan voor deze ene avond het licht uit laten achter uw voordeur?”

Op deze manier hopen we de kinderen toch een plezierige Sint Maarten te bezorgen in deze zeer bijzondere tijden.

Want 11 november is de dag…