DIO, sport & beweging

DIO Dalerpeel komt in beweging.

DIO Sport en Beweging uit Dalerpeel is van oorsprong een gymnastiekverenging. De eerste bestuursvergadering dateert al weer van 5 april 1967. Een stukje historie is er ondertussen wel opgebouwd na meer dan vijftig jaar.

Gymnastiek is de verzamelnaam voor alle sporten die enigerlei vorm van acrobatiek in zich hebben. Het was vroeger heel gewoon dat elk dorp een eigen gymvereniging had. Uiteraard met de jaarlijkse uitvoering als hoogtepunt. Helaas is dat vervlogen tijd. Zo ook in Dalerpeel. Zo was er lange tijd de kindergym, maar door een teruglopend aantal jeugdleden, verdween ook dat onderdeel.

Maar was vroeger “de gym” een van de spaarzame keuzes in sport, de jeugd van tegenwoordig is meer gewend en misschien wel verwend. Mede om die reden heeft het bestuur van DIO besloten om het roer enigszins om te gooien.

Dalerpeel meer sportief…

 “Om de jongeren van nu te bereiken hebben we de hulp ingeschakeld van Jongerenwerk Coevorden. Zij hebben zich de laatste jaren duidelijk zichtbaar onder de jeugd weten te mengen en samen hebben we een concept bedacht om ook in Dalerpeel het sporten meer actief te maken,” aldus Yvonne Ruijs.

Met meer dan 10 jaar bestuurservaring weet Yvonne dat er een andere koers gevaren moet worden. Samen met mede bestuursleden Mariëlle Snippe en Shirley Emanuels zijn net voor de start van de coronaperiode, de eerste gesprekken hierover al gevoerd. Helaas lag alles daarna lange tijd stil.

Gericht op de jeugd…

“Een goedlopend onderdeel van onze vereniging is de aerobics groep. Een team van 14 volwassenen is elke maandagavond actief met o.a. aerobics, work-out en fitness. Hierbij maken we in de zomermaanden gebruik van het sportpark van NKVV én de nieuwe Outdoor Fitness. Daarnaast hebben we natuurlijk onze eigen sporthal. Alles onder begeleiding van een gecertificeerde instructrice,” zo vertelt een enthousiaste Ruijs.

Maar ook voor de jeugd wil DIO zich gerichter inzetten. Onlangs zijn de kinderen van de basisschool middels een enquête gevraagd welke sportclinics zij in hun top drie zouden zetten. Met die uitkomsten zal het, ism Jongerenwerk Coevorden, dergelijke activiteiten opzetten.

Gratis clinics…

Yvonne legt uit: “Door een onlangs toegekende subsidie vanuit de Gemeente kunnen we in totaal negen clinics verzorgen. Elk gekozen onderdeel zal dus drie middagen of avonden in beslag nemen. En juist door deze financiële ondersteuning kunnen we dit gratis aanbieden aan de kinderen. Als dit een succes mag worden, dan is herhaling zeker denkbaar.”

Het is de bedoeling dat men kort na de vakantie start met de clinics. Lid worden van DIO is uiteraard ook nu al mogelijk. Door een lidmaatschap is het ook waarschijnlijk vaker activiteiten te organiseren. Voor een lidmaatschap betaalt men, vanaf 18 jaar, € 8.50 per persoon, per maand. Er wordt per kwartaal geïnd.

Sociale media…

Voor meer informatie verwijzen wij iedereen naar de sociale media van DIO. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Heeft u vragen, stuurt u dan een mail naar diodalerpeel@gmail.com.

Met sportieve groet,

Yvonne, Mariëlle en Shirley

Facebook: https://www.facebook.com/gymnastiekvereniging.dio.3

Instagram: https://www.instagram.com/diosportenbeweging/