Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel heeft zin in grote toernooien in 2024…

De Dalerpeler Touwtrekvereniging De Roppers presteerde dit jaar weer goed tijdens de vele wedstrijden waaraan werd meegedaan en kijkt er dan ook met een tevreden gevoel op terug.
Zo was er deelname aan het NK en andere grote wedstrijden, maar werd de thuishaven ook weer extra aangepakt zodat het er nóg beter en mooier uitziet: goed voor de toekomst van de touwtrekvereniging die in 2024 ook weer wil vlammen.

Roel Benjamins is lid van het eerste uur en was er dus eind jaren zeventig al bij. Hij genoot ook van al die wedstrijden waaraan hij het afgelopen seizoen heeft meegedaan.

Toch vindt hij het jammer dat het eigen toernooi in Dalerpeel wegens een gebrek aan animo niet door kon gaan. “Ter ere van het 25-jarig bestaan van de gemeente Coevorden wilden we een toernooi voor alle dorpen-, buurtschappen-, buurt-, wijk- en speeltuinverenigingen in de gemeente Coevorden organiseren.
Helaas lukte het na vele voorbereidingen niet om het te organiseren. Jammer, maar het is niet anders.

Gelukkig konden we een week eerder nog wél meedoen aan het Bondentoernooi dat elk jaar na de competities en de NK’s, EK’s en WK’s wordt gehouden. Dit jaar was dat in het Utrechtse Renswoude. De drie bonden zijn de NTB (Nederlandse Touwtrek Bond), FVT (Federatie Vrije Touwtrekkers) en de TTO Drente (Touw Trek Organisatie). Ik deed zelf vaak mee, maar dit jaar was ik coach van de dames die het toernooi voor de derde keer wonnen.”

Benjamins is net als de andere leden klaar voor een nieuw seizoen waarin men onder mee wil gaan doen aan het WK in het Duitse Mannheim.

“We gaan binnenkort het seizoen evalueren en ons voorbereiden op het seizoen 2024 met als doel goed presteren tijdens het EK en WK.”

(18DorpenKrant / Gerry Grave)