Op zaterdagmorgen 5 december worden alle kinderen die mee willen doen met de speurtocht, om 10:00 uur verwacht op het schoolplein. Alle kinderen zijn welkom.

Na digitaal overleg met Sinterklaas is besloten dat er een aantal Zwarte Pieten naar Dalerpeel zullen afreizen die de kinderen zullen opwachten op het schoolplein. Uiteraard zullen ze ook pepernoten meenemen voor iedereen. Het gerucht gaat dat ze met speciaal vervoer naar Dalerpeel zullen worden gebracht.

Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom vanaf 10:00 uur, mits iedereen zich aan de corona maatregelen houdt.

Gluurpietenspeurtocht…
Ze verstoppen zich achter de ramen, maar vanaf de straat kun je ze toch zien gluren. De Gluurpieten zijn zwart van kleur. Zie je een Glurende Sinterklaas, dan mag je aanbellen en de Glurende Sinterklaas meenemen. Deze is namelijk een extra cadeautje waard.

Er zijn er geen vijf, maar zes verstopt achter de ramen, ergens in Dalerpeel.

Op de kruising van de Dorpsstraat zullen twee veiligheidsmensen staan, herkenbaar aan een oranje hesje. Zij zullen daar van 10:00 tot 12:00 uur staan om iedereen veilig te laten oversteken.

Wat moet je doen wanneer je een Pietje of Sinterklaasje vindt…

Zie je een Piet?
Tel alle Gluurpieten die je bent tegengekomen en noteer ze op de speciale lijst. Deze is ook te downloaden op de website www.dalerpeel.info. Neem dus ook een pen of een stift mee!

Heb je het hele dorp doorzocht (alleen binnen de borden van Dalerpeel) en denk je alle Gluurpieten te hebben gevonden, dan kun je de lijst inleveren in de Dorpswinkel.

Het inleveren kan op maandag 7 december 2020 tot 16:30 uur. Als jij het juiste aantal Gluurpieten hebt gevonden, dan staat er dinsdag 8 december 2020 vanaf 15:00 uur een leuk presentje voor jou klaar in de Dorpswinkel.

Op maandagavond staan alle namen die een presentje mogen ophalen, op de website www.dalerpeel.info en op de Facebook pagina van Dalerpeel. Vul dus goed je naam in op de lijst!

Zie je een Sinterklaas?
Ben jij één van de gelukkigen die een Glurende Sinterklaas heeft gevonden, lever deze dan ook op maandag in, dan verdien jij een extra cadeautje. Deze kunt je afhalen in de Dorpswinkel op dinsdag 8 december tussen 15:00 en 16:00 uur.

Graag tot zaterdagmorgen, 10:00 uur op het schoolplein in Dalerpeel!

Veel plezier en succes gewenst.

Download hier de Gluurpieten afstreeplijst.

Download hier de Gluurpiet op A4 formaat.