Muziekvereniging “De Breibergers” gaven voorjaarsconcert…

Muziekvereniging De Breibergers hielden zondag 2 april hun jaarlijkse voorjaarsconcert. Het orkest van “De Breibergers” staat al vele jaren onder muzikale leiding van dirigent Henk Kruimink, en zij hadden weer een gevarieerd programma. Van het bekende “Bella Ciao” van de serie Casa de Papel tot “The best of Phil Collins. Ook waande het publiek zich weer even in de jaren ’70 toen het orkest “Mr. Blue sky” speelde van het ELO.

Voor de pauze hebben zij hun oud-lid Jan Boer benoemd tot ere-lid. Door de algemene ledenvergadering van eerder dit jaar werd er door de leden unaniem besloten dat hij een erelidmaatschap verdiende voor zijn bewezen diensten aan de vereniging als secretaris en zijn 60-jarig lidmaatschap. (waarin hij altijd in was voor een grap en grol)

Projectorkest Willem-Alexanderschool…

Voor de leerlingen van groep 5/6 van de WA-school was het extra spannend. In de afgelopen 10 weken hebben zij onder leiding van Agnes Snippe gewerkt aan een muzikaal programma om samen met De Breibergers uit te voeren.

Klasse!Orkest…

De vereniging is al enige tijd bezig met een actief jeugdbeleid, en dit werpt zijn vruchten af. Want ALLE leerlingen van het “verplichte” projectorkest gaan na schooltijd samen verder musiceren.

Samen met nog een aantal kinderen van groep 7/8 vormen zij het naschoolse Klasse!Orkest.

Ook tijdens het voorjaarsconcert lieten zij van zich horen met een spetterend optreden. Het dak ging er af met “links rechts van de Snollebollekes” en er werd gerockt met “I feel good”.

De Breibergers en ook het Klasse!Orkest gaan dit jaar nog vaker van zich laten horen. Houdt daarom ook onze website en/of facebookpagina in de gaten.

Meer foto`s op de FB pagina van Dalerpeel