Zaterdagmorgen 24 juli is een aantal vrijwilligers van team Veldwerk Dalerpeel, bezig geweest met het plaatsen van paaltjes. Deze paaltjes vormen samen een wandelroute door de prachtige natuur naast het dorp.

Initiatiefnemer van dit gebeuren is Klaas Veldhuis uit Dalerpeel. In samenwerking met Plaatselijk Belang, Staatsbosbeheer en team Veldwerk Dalerpeel is een en ander uitgezet en vandaag dus deels gerealiseerd. Deels, omdat het informatie en startpunt nog niet is geplaatst. Deze zal binnenkort gereed zijn en worden toegevoegd aan de wandelroute.

De start van de ongeveer 4,5 kilometer lange route is naast de Beleeftuin. Naast een stukje fietspad is het verder onverhard en op sommige punten wordt een stukje weiland getrotseerd via de welbekende klaphekjes.

Zoals gemeld is het zware werk vandaag gedaan door de vrijwilligers die normaliter ook het veld toegankelijk houden voor wandelaars. Mede door hun toedoen kan iedereen heerlijk wandelen in het verveningsgebied van weleer.
Zo gauw ook de start-info is geplaatst, zal er meer informatie verschijnen over de route. Tot zover is het iedereen vrij om, bij wijze van test, de route alvast te belopen.

Inwoners van en rond Dalerpeel zullen hun weg feilloos kunnen vinden. Maar het blijkt dat natuur liefhebbers uit alle windstreken het stukje oud Drenthe weten te vinden.

Met het realiseren van een bewegwijzerde route zal het gebied wellicht nog meer bewandeld worden.